Breakestra @ Cactus Club

4 Mrt

Breakestra is een L.A.-based funkband onder leiding van Mixmaster Wolf en Miles Tackett. Multi-instrumentalist Miles kan je onder andere ook horen op werk van BB King, Black Eyed Peas en Macy Gray. Met zijn eigen band heeft hij intussen 4 LP’s  en heel wat vette EP’s en 7 inches uit. Op ‘Stones Throw Records’ bracht hij ‘The Live Mix pt. 1 & 2‘. Voor het eerste volwaardige album ‘Hit The Floor’ tekende hij op ‘Ubiquity Records‘ (2005) en het laatste album ‘Dusk Till Dawn’ kwam uit op ‘Strut’ (2009). Stuk voor stuk kwaliteitsvolle platen met ‘good ol’ funky rythms and grooves‘ en swingende blazers waarvoor James Brown met plezier uit zijn graf zou opstaan om wat funky moves uit zijn benen te schudden.

Voor de eerste kennismaking met deze groep moet ik terugkeren naar 2006 toen de De Kreun (in hun voormalige bescheiden locatie in Bissegem) hen voor een derde keer op het podium bracht. Hun set had iets van authentieke jaren zestig en zeventig funk in een modern jasje. In 2009 bracht Democrazy hen samen met DJ Vadim in het voorprogramma naar de Minnemeers in Gent. Elke keer opnieuw staat Breakestra garant voor een swingend zwoel feestje dat zelf stijve harken weet te verleiden tot spontane danspasjes.

Wie al lang geen funky moves meer heeft bovengehaald kan vanavond beter naar de Magdalenazaal in Brugge trekken. Je zal me gelijk geven dat ze een geweldige band zijn met een uitstekende live reputatie.

Beluister hun laatste twee albums via de SC-pagina van Music Man Miles

Breakestra – Hit The Floor – Ubiquity Records – 2005

Breakestra – Dusk Till Dawn – Strut – 2009

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: