Sircle – A Relevant Space

10 Apr

Wie graag eens psychonaut wil zijn zonder een of andere drug aan te raken, kan maar beter eens een float tank testen.  Het warme water in de geluidsdichte tank is zo zout dat je blijft drijven. Het zou een uitzonderlijk relaxerende invloed hebben op de floaters die bovendien volledig afgesloten zijn van alle prikkels en hierdoor in een soort trance komen.
Sircle
, in het aardse leven gekend als James Mills, werkt aan ambient composities die gebruikt worden in i-Sopod float tanks. Met zijn soundconcept “A Relevant Space” zou hij wereldwijd zijn geluidsmateriaal willen verspreiden in centra die deze spacey drijfcapsules in huis gehaald hebben.

James werd ooit geweigerd aan de universiteit waar hij full time muziek wou gaan studeren. Sindsdien greep deze gepassioneerde muziekliefhebber elke vrije minuut aan om zichzelf de basis van geluid aan te leren en om zijn muziekproductietechnieken verder aan te scherpen.
Het resultaat hiervan is dat Sircle momenteel niet alleen Eno-gewijs ambientcomposities in elkaar knutselt, hij experimenteert eveneens met house & techno.
Het aankomende digitale album “A Relevant Space” zal 6 tracks van ongeveer 10 minuten bevatten. In afwachting van de release van het full album kan je wel al kennismaken met een aantal van zijn soundscapes via zijn Soundcloudprofiel Sircle. De meeste van zijn creaties zijn gratis te downloaden.  De nieuwste sound, genaamd naar het toekomstige album, kan je sinds 20 februari ook al gratis verkrijgen via Bandcamp.

Download hierA Relevant Space”, zoek een geschikte plaats om het in alle rust af te spelen. Ideaal om het maandaggevoel (dat deze week opborrelt op dinsdag) volledig en volkomen legaal af te drijven.
Have a nice trip!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: