The Radioactive Orchestra ft. Axel Boman – Rubidium-88 & Cobalt-60

16 Aug

The Radioactive Orchestra is een artistiek, muzikaal en pedagogisch project over het creëren van muziek door middel van radioactieve isotopen. Muziekproducer Axel Boman en mediakunstenaar Kristof Hagbard hebben muzikale algoritmes ontwikkeld op basis van wetenschappelijke modellen over hoe straling wordt uitgezonden door verschillende isotopen. Het resultaat hiervan is een track en een webiste waar je zelf kan experimenteren en een eigen nummer kan opnemen.

Hun artistieke en muzikale ambities zijn het verkennen van een wereld dat niet zintuiglijk waarneembaar is en het vinden van muzikaal interessante patronen en die op zo een manier aanbieden dat het resoneert met populaire cultuur terwijl ze het oorspronkelijk subject niet uit het oog verliezen.

In pedagogisch opzicht willen ze jonge mensen inspireren om over natuurwetenschappen te leren door verborgen fenomenen van isotopen op een nieuwe manier bloot te leggen. Anderzijds willen ze ons de complexiteit en schoonheid in de vreemde wereld van atoomkernen tonen met behulp van muziek.

Beluister en download hieronder het resultaat! Exploreer hier de nucleaire resultaten van ‘ZZZZZ‘ en ‘Abdulla Rashim‘.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: