Sendai: live at CTM – Berghain

1 Sep

Sendai is de geniale collaboratie met experimentele invalshoek tussen Peter Van Hoesen en Yves De Mey. Het project van de twee Belgische topproducers kwam in 2009 tot leven op Van Hoesen’s Time To Express-label. De System Policy en Sustaining The Chain Ep’s bevatten harde techno tracks die meer in de lijn liggen van Peter Van Hoesen’s solowerk.

Sindsdien liet het duo een tijdje niet meer van zich horen, totdat ze een magistrale live performance neerzetten in de Berlijnse Berghain. Dit kondigde meteen de komst van hun eerste full album aan. “Geotope” is duidelijk een gecompliceerd project waarbij Yves De Mey merkbaar zijn stempel heeft gedrukt. Harde stompende techno maakt plaats voor klassieke IDM met ingewikkelde patronen, dreunende golven en krijsende frequenties.

De live set is een psychedelische ambient-noise-trip dat middenin een opstoot krijgt van hard verteerbare gebroken beats in een extreem ingewikkeld jasje. Verwacht geen toegankelijk techno-geïnspireerd werk zoals voorheen. Bereidt u wel voor op een uiterst ongemakkelijke en zenuwslopende reis naar een donker universum. Af te raden voor hartpatiënten en zenuwlijders!

Beluister en download onderaan deze exclusieve live set. Op zaterdag 22 september kan je hen ook aan het werk zien op de derde dag van het Brusselse Bozar Electronic Arts Festival. Alweer een geweldige line-up met oa. The Field, Geoffroy Mugwump, Peter Van Hoesen… en dit in een fantastische Art Deco-setting.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: