Minilogue – In A Loving Place

2 Okt

Het Zweedse productieduo Minilogue heeft zichzelf sinds het begin van het nieuwe millenium diep verankerd in het elektronisch muzieklandschap met releases op labels als Traum Shallplatten en Wagon Repair. Echt onvergetelijk zijn ze pas geworden door hun epische debuutalbum “Animals” op Cocoon Recordings in 2008.

Ook vandaag maken ze nog steeds spannende killertracks die schommelen tussen de dansvloer en de huiskamer. Het Endlessness EP – vorige week uitgebracht werd op het gloednieuwe Minilogue-geaffilieerde label ‘Make a Beautiful Corpse’ – bewijst dat ze nog steeds voorvechters zijn van een organische en warme sound dat diep penetreert in lichaam en geest van de luisteraars.

Het eindeloos verhalende EP neemt je mee op een mooie, groovy en zelfontplooiende trip op zoek naar een hoger bewustzijn. “In A Loving Place” is het meest opmerkelijke nummer dat gedurende 18 minuten geen enkel moment gaat vervelen. Zacht zwevend dwalen de melodieën over de funky baslijn, terwijl de gitaar en de fonkelende percussie het nummer een zekere disco-touch meegeven. Het wijds gevoel dat het nummer uitademt wordt nog versterkt door de subtiele tussenkomst van een fluit en de regelmatig terugkerende wah-wah-effectjes.

De vocals in de achtergrond vertellen over menselijke ervaringen met een hoger bewustzijn. Een bewustzijn dat er moet voor zorgen dat mensen trachten trouw te blijven aan zichzelf  binnen deze complexe moderne maatschappij. Dit grenst ook meteen aan de achterliggende filosofie binnen ‘Make A Beautiful Corpse‘.  Wat een mooi begin van een nieuw hoofdstuk in het heerlijk geraffineerde sprookje van Minilogue.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: