Laurent Garnier @ Fuse Replay 09/11 – Review

15 Nov

De Brusselse Fuse werd deze week nog door de stemmers van de Red Bull Elektropedia Awards uitgeroepen tot beste club van het land. Deze terechte winnaar lokt wekelijks het kruim van de nationale en internationale elektronische scene naar onze hoofdstad. Naast de duizelingwekkende line-ups wordt de club ook getypeerd door de volslagen unieke sfeer dat er telkens in de lucht hangt. Partyheads komen er niet om gezien te worden. Ze zijn vooral op zoek naar een kolkend feestje.

Vanavond katapulteert Fuse ons terug naar de periode 1994-2004, de periode dat pure techno zijn absolute hoogtij vierde. Het concept Fuse Replay brengt keer op keer mensen samen die deel uitmaken van de geschiedenis van techno en Fuse. Monsieur Laurent Garnier aanvaardde met plezier het aanbod om de gecancelde Derrick May te vervangen. Kompaan Scan X flankeert Laurent tijdens zijn vier uur durende dj-set. De onkreukbare Pierre en T-Quest kapen de Fuse Resident Replay Room en spelen uitsluitend vinyl uit de oude doos.

Fabrice Lig, één van de protagonisten van de Belgische technoscene, had de eer om deze mooie avond op gang te blazen met een 100% vinylset. Lang vergeten pareltjes worden afgewisseld met onversneden techno classics. Fusers van weleer zullen ongetwijfeld die lang vervlogen, broeierige nachten herbeleefd hebben. Fabrice’s retrospectieve warm-up met gespierde tracks streelt de nostalgische zieltjes en tilt de sfeer naar een ijler niveau.

Laurent Garnier zet al meer dan een kwart eeuw de bekendste clubs op deze aardkloot in de fik. Laurent blijft altijd trouw aan zichzelf en hij komt naar goede gewoonte complexloos uit de hoek. Hij sleurt iedereen mee in een innemende tijdloze set die regelmatig de grenzen van genres overstijgt.. Het is verbazingwekkend om te horen hoe hij op bepaalde momenten experimenteert met ritmes en geluid. De emotioneel uitgebalanceerde set met Scan X gaat geen enkele seconde vervelen en is zoveel meer dan de som van de tracks. Een verrassend verhaal, heel deep en old skool in de finale!

Replay, op alle vlakken een schot in de roos. Een massief concept, een fantastische line-up, fijne vintage tunes, een gepassioneerd publiek en een aanstekelijke nostalgische vibe dat je enkel maar in Blaesstraat 208 kan vinden. Met ruime voorsprong de beste club van het land. Om dit te vieren kan je volgend weekend de party met Agoria gratis meepikken.

Dit artikel verscheen op 11/11 op Nightcode.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: