James Zabiela – The Healing (Remixes)

11 Dec

james zabiela healingJames Zabiela is niet meteen een nieuwkomer in de scene. Hij begeleidt al tien jaar mensen naar de dansvloer zonder echt de grenzen van genres in acht te nemen. Als DJ neemt hij zijn publiek telkens mee op een emotionele trip naar de dieptes van zijn persoonlijkheid.

The Healing” is zijn eerste release op zijn gloednieuwe label ‘Born Electric‘ en is een perfecte weerspiegeling van Zabiela’s hoogstpersoonlijke, etherische wereld. Dit ambient nummer wordt gedreven door een wollige synthlijn die meteen ook de mood van het nummer weergeeft. Piano, gitaar en vooral zijn eigen vocals geven een vrij melancholische touch aan het toch wel zeer genietbare nummer.

Om het EP wat meer exposure te geven, vroeg James een aantal UK topproducers om “Healing” te herinterpreteren. Het promotieverhaal wordt nog kracht bij gezet door één van deze herwerkte versies via XLR8R gratis weg te geven. Klik, beluister en download gratis onderaan de versie van Gang Colours.

Gang Colours voegt een aantal subtiele elementen toe aan het origineel. Het zwevende nummer heeft een iets meer stompende beat, een zinnenprikkelende, spacey harp en een subtiele pianolijn. De vocals worden naar een heel open en luchtige achtergrond verwezen.

Midland’s remix werd opgenomen op tape om de structuur van het nummer te accentueren. De snel groeiende Midland levert een sterk staaltje hypnotiserende house af. Het nummer legt mooi het potentieel van James Zabiela’s synthlijn bloot. Ze wordt aardig gedeconstrueerd en zeven minuten lang uitgesponnen.

Als tegenprestaties voor zijn remix voor Hot Chip’s single “How Do You Do” eerder dit jaar, kreeg Zabiela een remix dat vrij trouw blijft aan de originele versie. De herwerkte versie is ruwer, bevat meer percussie en klinkt minder melodieus.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: