NU – Earth

22 Dec

earth-final

Of het nu met opzet werd gedaan of niet, het nummer kreeg een maand terug enorm veel aandacht! “Earth” werd online gelanceerd als “Play The Drums For Me” van Nicolas Jaar. Uiteindelijk bleek dat dit smeulende nummer toebehoort aan de moderne nomaad NU. Nu ja, de enorme aandacht voor dit bovenaardse nummer is heel terecht, ongeacht wie de uitvoerder uiteindelijk is.

Tussen de zacht beukende beats en mistige synths zweeft een mystieke stem die verwijst naar een werk van de 13e-eeuwse Perzische Rumi. Het gedicht, vertaalt door Coleman Barks, vertelt hoe het niet behoort tot een bepaalde religie of natie, maar wel tot de ‘Beloved‘. Deze vocal sample werd al vaker gebruikt in platvloers elektronisch amateurisme. Hier weekt de stem een maximale impact los, net doordat ze de verdiende ruimte krijgt naast de fijnzinnige instrumentatie. In zijn originele vorm is het een diep introspectieve ervaring van 12 minuten. Lees het gedicht en beluister de track onderaan.

“I belong to the beloved, have seen the two

worlds as one and that one call to and know,

first, last, outer, inner, only that

breath breathing human being.”

Graag willen wij u dan toch kennis willen laten maken met de enige echte “Play The Drums For Me” van mister Jaar. Vermoedelijk gaat het hier om een extractie van een live opname voor de ‘Kleine Melodie Podcast‘. Download de podcast voor de legendarische Bar 25 via voorgaande hyperlink. Downloadlink vind je rechts naast de coverfoto.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: