Isolée – Allowance

11 Feb

Pampa13 Isolée - AllowanceRajko Müller heeft met Pampa Records klaarblijkelijk een nieuwe thuis gevonden. Nochtans, zijn twee eerste albums op het Playhouse-label zorgden voor een zekere verandering in de elektronische muziek. Zijn debuutalbum “Rest” uit 2000 zorgde voor de introductie van de term ‘microhouse‘.  “We Are Monster“, zijn tweede album, vinden wij persoonlijk één van de beste elektronische albums ooit.

Ondanks zijn niet te miskennen invloed blijft Isolée maar een beperkte nichemarkt aanspreken. Typerend voor hem is dat hij op zijn eigenwijze manier pop, house en ambient/soundscapes weet te verwerken tot een eigen harmonische sound. Ook met zijn nieuwe EP blijft hij trouw aan zichzelf en komt hij complexloos uit de hoek.

Met “Allowance“, het gloednieuwe nummer van het gelijknamige EP, klinkt Isolée meer poppy dan ooit. Bij deze productie heeft de man lak aan de noden van dj’s. Een dj-vriendelijke versie zou volgens Pampa later nog in digitale vorm ter beschikking gesteld worden. De vinylversie is vanaf vandaag al beschikbaar en opent meteen met de doorlopende fluweelzachte melodie dat even later vergezeld wordt door een vlossig hummend baslijntje en nogal mainstream autotune vocals. Vernuftig en sprankelend in al zijn eenvoud!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: