Minilogue – E De Nån Hemma

20 Mei
Minilogue - Blomma

Minilogue – Blomma ~ Cocoon Recordings [CORLP033]

Een van de meest geniale en eigenwijze duo’s in het brede spectrum van elektronische muziek is ongetwijfeld Minilogue. Marcus Henriksson en Sebastian Mullaert zijn twee onafscheidelijke vrienden die hun minimale stijl als een vorm van communicatie zien. (Minimal + Dialogue = Minilogue).

Hun allerlaatste langspeler Blomma (Zweeds voor bloem) is een unieke en kleurrijke langbloeier geworden. Dit twee en een half uur durend luisteralbum is een langgerekte live opname in hun studiootje diep in de Zweedse bossen, zonder post-productie en nabewerking, een luistertocht langs minimal, dub techno en ambient doorspekt met field recordings en een jazzy feel. En omdat wij gek zijn van ambient en soundscapes is het verrassende “E De Nån Hemma?” een ware openbaring. Hun traditie van lange opnames wordt hier duidelijk ten top gedreven. Ruim 45 minuten pure relaxatie met verschillende opbouwende lagen van dromerige synths. Ruim 25 minuten duurt het vooraleer er wat bescheiden percussie en toetsenspel komen invallen. De fluitende vogeltjes op de achtergrond werden buiten opgenomen terwijl ze in hun schattige mini-studio aan het jammen waren (zie video 2). Drie kwartier puur luistergenot dat bovendien geen enkele seconde gaat vervelen.

Wat het album te bieden heeft naast het dromerige ambientverhaal kan je ook horen in de live set onderaan. Trek uw eigen kopie binnen en laat u meeslepen door hun heel organische manier van werken.  Deze spitsbroeders zijn volledig in harmonie met zichzelf en hun omgeving en ze laten zich vooral niet leiden door trends en modeverschijnselen. Wij zijn meer dan ooit fan!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: